Van Twist/bp tankstation “Laan der Verenigde Naties” in Dordrecht

Het vroegere tankstation van Van Twist/bp aan de Dokweg in Dordrecht stond de ontwikkelingen van het project Dordtse Mijl in de weg. Daarom is in overleg met de Gemeente Dordrecht aan de Laan der Verenigde Naties een nieuw plan ontwikkeld. Voor deze locatie zijn door ons bureau in 2015 de eerste ontwerpen gemaakt. Nadat in 2019 de grond bouwrijp is gemaakt (o.a. voorbelasting) zijn in begin 2020 in bouwwerkzaamheden gestart.

Het in juli 2020 geopende nieuwe station is niet alleen groter, maar ook voorbereid op de toekomst. Zo zijn er voorzieningen getroffen voor het op termijn tanken van bijvoorbeeld waterstof en het plaatsen van snellaadpalen.

Het station beschikt over de bekende bp brandstoffen zoals benzine en diesel, is voorzien van een opschakelbare dieselpomp en een Adblue dispenser. Daarnaast is het station voorzien van een ultra moderne wasstraat waar gebruik wordt gemaakt van duurzame wasmiddelen.

Tot slot is het station voorzien van de nieuwste Albert Heijn to go formule. Kwaliteit bij de te verkrijgbare producten zoals barista kwaliteit koffie en verse groenten- en vruchtensappen staat hierbij hoog in het vaandel.

De foto’s zijn geplaatst met goedkeuren van Koninklijke van Twist en zijn gemaakt door Devaco.