Nieuw BP tankstation langs A1 bij Muiden open voor publiek


Officieel persbericht van BP Nederland:

BP opent gloednieuw tankstation bij Muiden

Capelle aan den IJssel – 22 augustus 2016.
BP Nederland heeft vanochtend aan de snelweg A1 ter hoogte van Muiden een gloednieuw tankstation geopend. BP Honswijck is een van de grootste tankstations in Nederland en heeft 25 opstelplaatsen voor brandstoffen, een snellaadvoorziening voor elektrische auto’s en een carwash. Het ruime en vernieuwde Wild Bean Café biedt klanten een keuze uit een uitgebreid assortiment etenswaren voor onderweg.

Het nieuwe BP tankstation is een direct gevolg van de verlegging en verbreding van de A1, bedoeld om de doorstroming te verbeteren en de leefbaarheid van Muiden te vergroten; het ‘oude’ BP Honswijck moest hiervoor worden verplaatst. BP maakte van de gelegenheid gebruik om een nieuw en groter tankstation te bouwen met voldoende capaciteit om het toenemende aantal klanten hier snel en optimaal te bedienen. Het totale concessiegebied heeft een oppervlakte van zo’n 11.500m². Er zijn 25 opstelplaatsen voor brandstoffen, waarvan twee voor LPG, 20 voor multi-producten (regulier en premium) en drie dubbelzijdige speciaal voor trucks (inclusief AdBlue). De snellaadvoorziening voor elektrische auto’s heeft twee laadpunten waar auto’s in minder dan 20 minuten tijd kunnen opladen. Het station heeft bovendien als een van de weinige snelwegstations in Nederland een carwash.

Nieuwe generatie Wild Bean Café

De winkelruimte heeft een oppervlakte van ongeveer 410m², zo’n 170m² meer dan het ‘oude’ tankstation. Deze ruimte biedt plaats aan een nieuwe generatie Wild Bean Café met een opgefriste look & feel en inrichting en een aangepast assortiment, met blijvende nadruk op duurzame en vers voor de klant bereide etenswaren. Zo kunnen klanten in het vernieuwde Wild Bean Café terecht voor verschillende soorten belegde broodjes, luxe sandwiches, ambachtelijke tosti’s en hotdogs. Een kop koffie (semi-baristastijl) – met keuze uit diverse soorten opgeschuimde melk – kan worden gecombineerd met nieuwe zoete en hartige bakkerijproducten. Een open koeling biedt ruimte aan voorverpakte producten onder eigen label, van sappen, salades, vers fruit en smoothies tot aan verse yoghurt met fruit of granola. In de warmhoudkast vinden klanten het vertrouwde, duurzame snackassortiment terug. Het Wild Bean Café bij BP Honswijck biedt klanten naast de gebruikelijke statafels ook een zitgedeelte waar aankopen rustig genuttigd kunnen worden.

Bij het ontwerp en de bouw van het nieuwe BP tankstation is rekening gehouden met (energie)besparingsmogelijkheden, waaronder LED-verlichting en een geïntegreerd koel- en verwarmingssysteem. Het station werd gezamenlijk ontworpen met ingenieursbureau Meijer & Van Eerden, dat ook verantwoordelijk was voor het projectmanagement. De Antea Group trad op als hoofdaannemer.

meijer_van_eerden_ingenieursbureau_bp_muiden_tankstation