Meijer & van Eerden 100e aanmelding Beroepenfeest Zoetermeer


18 december 2014

PERSBERICHT

Architect 100e aanmelding beroepenfeest Zoetermeer

Voor het VMBO-beroepenfeest van Zoetermeer On Stage dat op 12 maart 2015 in de Dutch Innovation Factory plaatsvindt heeft zich deze week de 100e deelnemer aangemeld: architect Albert van Eerden. “Deze fantastische mijlpaal brengt ons op de helft van het gewenste aantal van 200 beroepen”, aldus projectleider Bella Overgoor.

Albert van Eerden van het Zoetermeerse Architectenbureau Meijer & Van Eerden vindt het belangrijk (V)MBO leerlingen te inspireren en enthousiast te maken voor zijn beroep. Hij werd mede enthousiast gemaakt om mee te doen door de firma’s Van Dorp Installaties en Blomsma die zich al eerder inschreven. “Leerlingen moeten al op jonge leeftijd keuzes maken voor hun verdere loopbaan. Door ze persoonlijk te vertellen wat er zo leuk is aan mijn werk en ze uit te nodigen voor een bezoek aan ons bedrijf, kan ik ze helpen betere keuzes te maken. Het zou een mooie bijkomstigheid zijn, als een leerling die ik heb ontmoet bij Zoetermeer On Stage later een enthousiaste stagiair of zelfs werknemer wordt.”

Staatsecretaris onderwijs: “Scholen moeten beter samenwerken met bedrijven” 

Staatssecretaris Dekker van onderwijs vindt dat scholen beter met bedrijven moeten samenwerken. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft hij deze week dat vmbo-scholen, mbo-instellingen en het bedrijfsleven samen de inhoud van het onderwijs gaan vormgeven. Het VMBO wordt vanaf het schooljaar 2016-2017 ingrijpend veranderd, zodat leerlingen beter voorbereid zijn op hun studiekeus en de regionale arbeidsmarkt.

De samenwerking met het bedrijfsleven die geïntensiveerd moet worden, maar ook de verplichting voor betere loopbaanoriëntatie en –begeleiding (LOB) op de scholen sluiten naadloos aan bij Zoetermeer On Stage. De initiatiefnemers zijn de gemeente Zoetermeer, SOB Zoetermeer en de deelnemende middelbare scholen. Net als in 2014, doen het Stedelijk College en het Oranje Nassau College Clauslaan weer mee. Het Oranje Nassau College Parkdreef komt dit voorjaar voor het eerst met de tweedeklassers van VMBO-TL naar het Beroepenfeest.

Liëlle Holman, programmamanager SOB Zoetermeer is nauw betrokken bij Zoetermeer On Stage: ”We hebben er al 100, maar Zoetermeer On Stage zoekt nog veel meer deelnemers met mooie beroepen. Mensen die kunnen vertellen hoe leuk hun werk is.”

Aanmelden kan via de website: www.zoetermeeronstage.nl of neem contact op met projectleider Bella Overgoor via mail@zoetermeeronstage.nl.