Lockdown in Nederland


Update COVID-19 15 december 2020

Op 15 december 2020 om 00.00 uur is ons land in lockdown gegaan om het COVID-19 virus in te dammen. Dit heeft een enorme impact op de gehele samenleving.

Ons kantoor is geen openbare ruimte en daarom sluiten wij niet. Uiteraard blijven wij ons houden aan de maatregelen, die al sinds maart 2020 gelden. Wie thuis kan werken doet dat, we houden afstand, wassen vaak onze handen en blijven bij klachten thuis. Dat vragen wij ook van u. Daarnaast zorgen we ervoor zoveel mogelijk besprekingen online te voeren. Het fysieke bezoek aan ons kantoor blijft zo tot een minimum beperkt. Komt u wel bij ons op kantoor, dan kunt u uw handen ontsmetten en is onze spreekkamer ruim genoeg om voldoende afstand te houden. Ook zorgen wij ervoor de alle binnenruimtes zoveel mogelijk worden geventileerd.

Voor wat betreft het uitvoeren van bouwkundige keuringen, verandert er op dit moment eigenlijk niks. Wij volgen hierbij de afspraken die de NVM heeft gemaakt en verzoeken u vriendelijk hetzelfde in acht te nemen bij een keuring:

Bezichtigingen kunnen doorgaan, want een te bezichtigen woning is géén privésituatie maar een werksituatie. Samen met de andere brancheorganisaties heeft NVM daarom afgesproken:

  • Meerdere bezichtigingen per dag kunnen plaatsvinden, mits iedereen zich houdt aan de RIVM-maatregelen en iedereen gezond is
  • Bezichtigingen vinden plaats wanneer de huidige bewoner níet in het pand aanwezig is
  • Bezichtigingen vinden plaats met de makelaar en maximaal twee personen van één huishouden en eventueel de aankoopmakelaar
  • Andere mensen die de woning willen bezichtigen wachten buiten
  • Alle aanwezigen dragen een mondkapje, en daarnaast adviseren we het gebruik van handschoentjes
  • Tussen de bezichtigingen zit 10 minuten zodat de verkoopmakelaar u de nodige hygiënemaatregelen kunt nemen
  • Het huis wordt tijdens en in elk geval na elke bezichtiging goed geventileerd.

Bron: https://www.nvm.nl/covid19/