Category Archives: Nieuws

Nieuwbouw woonhuizen Eerste Stationsstraat Zoetermeer


Voor één van onze opdrachtgevers, ontwierpen wij onlangs twee nieuwbouw woonhuizen in de Eerste Stationsstraat in Zoetermeer. De bouw is, in eigen beheer, inmiddels begonnen. Naar verwachting zijn de woningen klaar in het tweede kwartaal van 2020.

meijer-van-eerden-architectenbureau-nieuwbouw-woningen

Meerjarenonderhoudsplanning


Meerjarenonderhoudsplanning Onvoldoende inzicht in de bouwkundige staat van uw onroerend goed kan leiden tot achterstallig onderhoud. Daarom moet elke gebouweigenaar en/of VvE van een appartementencomplex jaarlijks een bedrag reserveren voor het groot onderhoud van het gebouw. Een goede manier om de juiste hoogte van het reservefonds vast te stellen is via een meerjarenonderhoudsplanning (MJOP). Hierin staat precies: welke onderhouds- en herstelwerkzaamheden plaats moeten vinden; welke duurzaamheidsmaatregelen eventueel kunnen worden opgenomen; wanneer deze werkzaamheden moeten plaatsvinden in een periode van 15 jaar; wat de kosten van de werkzaamheden zijn. De gebouweigenaar of VvE weet dan hoeveel zij jaarlijks moet reserveren om […]

meijer-van-eerden-adviesbureau-meerjarenonderhoudsplanning

LDS Tempel in Frankfurt


Al sinds dat ons bureau de LDS Tempel bouwde in Zoetermeer, onderhouden wij warme contacten met de leden van deze kerk. Ray Springer die vanuit Salt Lake City tijdens de bouw van de tempel in Zoetermeer was gestationeerd, kwam nadien ons kantoor altijd bezoeken als hij met zijn vrouw in Nederland was. En onze office manager en fotografe Anita, bezocht hen zelfs in Salt Lake. Helaas is Ray in 2017 overleden. Met Hanno Luschin, in Frankfurt gestationeerd, hebben wij ook nog regelmatig contact, per telefoon, of per mail. Op dit moment zijn de werkzaamheden aan de Tempel in Frankfurt voltooid […]

LDS Tempel Frankfurt

Waterstof tankstation


Wij hebben tientallen jaren ervaring met het bouwen van tankstations voor fossiele brandstoffen. Maar de markt verandert, naast elektrisch “tanken” zal ook waterstof steeds belangrijker worden. Waterstof wordt door ons al bij diverse traditionele stations meegenomen in de plannen. Met een frisse blik, maar ondersteund door onze kennis van zaken, hebben wij nu een specifiek waterstof tankstation ontworpen. Gekozen is voor een open, duurzame uitstraling, passend bij het product. De luifelconstructie is uniek. De houten gelamineerde spanten hebben een enorm overstek, en worden gecombineerd met zonnepanelen. Het station is geheel selfsupporting. De wasstraat maakt gebruik van gerecirculeerd (regen)water. De opzet is modulair: per stramien kan […]

meijer-van-eerden-architectenbureau-waterstof-tankstation

Nieuwbouw tankstation Van Twist/BP in Dordrecht


Bouwlocatie: Van Twist / BP tankstation “Laan der Verenigde Naties” in Dordrecht. Werkzaamheden: In opdracht van Van Twist is Meijer & Van Eerden Ingenieursbureau gestart met voorbereidende werkzaamheden op de nieuwe tankstation locatie aan de Laan der Verenigde Naties te Dordrecht. Het bouwterrein is op hoogte gebracht en er zijn maatregelen getroffen om de zetting van het terrein te versnellen. Naar verwachting zal het nieuwe Van Twist / BP tankstation medio 2020 geopend worden.  

meijer-van-eerden-van-twist-tankstation

Huisartsenpraktijk Zoetermeer


Voor de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) hebben wij een huisartsen – en fysiopraktijk mogen realiseren. Op de tweede verdieping van een kantoorpand aan de Herenwaard in Meerzicht, is een zeer moderne, strakke indeling gerealiseerd. De net opgestarte huisartsenpraktijk Aviva is van alle gemakken voorzien, zoals airco en LED verlichting en uiteraard een toilet voor invaliden. We hebben de normering, gesteld door de landelijke huisartsen vereniging (LHV) hierbij uiteraard gevolgd. De dependance van de fysiopraktijk, gevestigd in het gezondheidscentrum er tegenover zal ook spoedig in gebruik worden genomen.  

meijer-van-eerden-architectenbureau-huisartsenpraktijk-aviva-zoetermeer

Dag na Hemelvaart


Langs deze weg laten wij u weten dat ons bureau aanstaande vrijdag, de dag na Hemelvaart, is gesloten. U kunt contact opnemen via het contactformulier op deze site, of, als u een keuring wilt aanvragen via het aanvraagformulier. Wij nemen maandag 3 juni dan zo snel mogelijk contact met u op.

1e paal nieuwbouw ESSO tankstation Sneek


En ook de jongens van Veenema sloegen vandaag de feestelijke 1e paal voor het nieuwbouw ESSO tankstation in Sneek. Tijdens de bouw van dit station zullen wij u uiteraard op hoogte houden van de vorderingen.  

Veenema ESSO Sneek